fbpx

Les 1 – Even samenvatten 30 min

Jouw doelen & kernwaarden

Voordat je aan de rest van de lessen begint is het belangrijk om jouw doel en kernwaarden helder te hebben. Aangezien je niet in één stap naar je doel kunt, gaan we ook subdoelen opstellen, zodat je stapje voor stapje bij je doel kunt komen.

Misschien heb je sommige van deze subdoelen die je opgaat stellen al gehaald, dan kun je die uiteraard al afstrepen.

Alles wat je de aankomende lessen gaat doen ga je doen met jouw kernwaarden en jouw doel én subdoelen in jouw achterhoofd. Een subdoel gehaald? Dan ga je dat natuurlijk vieren, helemaal op jouw eigen manier.

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed… 

Voorheen vond ik doelen stellen zo lastig. Want ergens in mijn hoofd zei een stemmetje, dat gaat toch niet gebeuren. Nee, zeker weten niet, als ik dat al tegen mezelf zeg, dan gaat dat ook niet gebeuren. Ik heb geleerd om in grote doelen te denken. Grote doelen en die in kleine stapjes te verdelen. Want dan ineens is het gewoon ook echt heel haalbaar. 

Daarnaast, als ik tegen mezelf zeg, ik hoop dat ik 10 kilo afval, maar het zal toch niet lukken. Dan lukt het me ook niet. Maar als ik zeg: 1 januari ben ik 10 kilo afgevallen en daarna werk ik met tussenstapjes. Dan zal ik er alles aan doen om zo’n subdoel te bereiken. 

Doelen zijn belangrijk om een visie te hebben, om naar toe te werken. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Vertel… 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *