fbpx

Les 1 – Jouw irrationele gedachten 30 min

Jouw irrationele gedachten

Wat zijn eigenlijk jouw irrationele gedachten? Welke gedachten komen bij jou regelmatig voorbij die niet echt waar zijn? Bijvoorbeeld: ik mag geen afspraken afzeggen, want dan stel ik andere teleur of raak ik ze kwijt. Of voor mezelf zorgen is egoïstisch. Of, mijn huis moet altijd schoon zijn anders ben ik geen goede vrouw.

In deze les ga je even een blik werpen op jouw irrationele gedachten. Geen zorgen, want de rest van deze module gaan we echt aan de slag met al deze gedachten. Maar daarvoor is het eerst nodig om alles inzichtelijk te maken.

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed… 

Ik had jarenlang niet eens in de gaten dat het irrationele gedachten waren, laat staan dat ik er op een andere manier naar zou kunnen kijken. Ik ben niet goed genoeg, alles moet beter, mensen moeten mij aardig vinden, ik kan geen nee zeggen want anders, ik moet voor iedereen klaar zijn anders ben ik egoïstisch.  En ga zo maar door. Het leek voor mij altijd op een trein. Na de eerste irrationele gedachte, kwam de volgende en dan ging de trein steeds sneller rijden. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Wat zijn jouw irrationele gedachten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *