fbpx

Les 1 – Wanneer zit jij in de flow? 30 min

Wanneer zit jij in de flow?

Deze les gaan we in op jouw geluk en flow.

Wat is nu eigenlijk flow? Als je in de flow zit, wil dat zeggen dat je met je aandacht opgaat in iets wat je doet en je doet het met plezier. Wat je aan het doen bent, neemt je vanzelf mee, zonder dat je piekert, denkt en je druk maakt om alles om je heen.

Flow in je leven

Flow is soms maar een vaag begrip, maar wat betekent het nu echt. Het betekent eigenlijk dat je, zonder dat je bezig bent met de tijd, helemaal opgaat in wat je doet. Geen druk voelt, geen stress voelt en geen chaos voelt.

Dat is natuurlijk ook waar jij mee aan de slag bent en nog veel meer gaat in dit online programma.

Als je in de flow bent is er een samenwerking tussen jouw kwaliteiten en jouw omgeving. Het zit eigenlijk tussen stress en verveling in. Helaas kun je periodes hebben dat je helemaal nooit in de flow zit of misschien heb je wel nooit in de flow gezeten. Vaak zijn je gedachtes dan de boosdoener waardoor je ook niet in de flow komt. Daar gaat verandering in komen. Maar deze les gaan we eerst eens kijken naar jouw flow, hoe ziet dat eruit, wat doe je dan allemaal? En heb je het wel eens ervaren? Wat is voor jou ‘in de flow’ leven?

 

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed… 

Ik vind het heerlijk om in de flow te zijn. Zit ik altijd in de flow? Nee natuurlijk niet, maar ik zoek het wel heel bewust op en daar heb ik mijn tools en tricks voor hoe ik dat doe. Daarnaast is de grootste verandering geweest in mijn mindset, zonder die verandering had ik nu nog nooit in de flow gezeten. Hoe? Daar gaan we de aankomende modules nog veel meer mee aan de slag!

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Your turn!

3 Reacties

 1. Sanne Gademan

  Ik zit in de flow als ik duidelijkheid en regelmaat heb,

  Antwoord
 2. Yvette Zewald

  De Flow! Het patroon zien van wat je gaat doen, stap voor stap. Zo voelt dat voor mij. Een goede volgorde en dan gaan met de banaan. Het is vooral als ik ga “wervelwinden” thuis met opruimen en als ik voor mijzelf aan het werk ben.

  Antwoord
 3. Elain Slagter

  De flow is voor mij op gaan in het moment, voelen dat ik gelukkig ben en even als helikopter kijk naar wat ik doe. Het bewust er zijn, aarde, met 2 voeten op de grond. Zonder planning genieten van het moment.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *