fbpx

Les 3 – Jouw geluksmomenten 30 min

Jouw geluksmomenten

Je hebt nu inmiddels jouw doel en kernwaarden duidelijk. Je weet hoe jouw droomleven eruit ziet en wat je graag zou willen. Maar een directe omslag maken is vrij lastig. Je zit immers misschien al wel jaren in dit patroon. Patronen doorbreken is iets wat wij mensen moeilijk vinden, daarom ook in dit online programma stap voor stap.

In deze les gaan we weer een kleine stap maken. We gaan eens kijken naar al jouw geluksmomenten. Door daar mee bezig te zijn, zul je je onbewuste weer trainen om meer bezig te zijn met de mooie dingen i.p.v. ‘ik ben druk’, ‘ik heb stress’, ‘ik moet rennen en vliegen’.

Geluk is iets wat vervliegt. We staan er niet altijd bij stil. Sterker nog, we zien pas vaak een hele tijd later dat dit mooie momenten waren. Hoe fijn zou het zijn om er eens meer bij stil te staan? En zo jouw onbewuste deze positieve boost te geven. Door het bij te houden leer je wat je vaker moet doen en leer je wat jouw energie oplevert. Van geluksmomenten krijg je energie en daardoor ga je al een stuk relaxter door het leven.

Om rekening mee te houden: Voor deze les wil ik je vragen om een week lang het werkblad bij de hand te hebben.

Schrijf de aankomende week elke dag eens op wat jouw geluksmomentjes zijn. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, het gevoel wat jij erbij hebt is wat telt. Schrijf er per dag 3 op. Van welke dingen word jij blij? Welke dingen maken jouw dag mooier?

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed… 

Geluksmomenten? Ik stond er überhaupt niet bij stil. Net na mijn scheiding zag ik helemaal geen geluksmomenten meer en ben ik deze oefening gaan doen. Door dit dagelijks bij te houden is er voor mij écht iets verandert. Ik hou het nu heel af en toe nog bij als het even wegzakt, maar meestal heb ik het niet meer nodig. 

Ik ben bewust bezig met de momenten van geluk. Sta daar bewust bij stil. Dit kun je overig ook combineren met momenten van trots of dankbaarheid. Dit heeft voor mij ook heel fijn gewerkt. 

Door iedere dag op te schrijven wat mijn geluksmomenten waren, leek het wel of er steeds meer momenten bij kwamen. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Wat zijn jouw geluksmomenten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *