fbpx

Les 4 – Doel van de week 60 min

Doel van de week

In Uit de Chaos, in de Flow werk je met doelen én subdoelen. Hou dit ook na het online programma vast. Doelen geven je richting, overzicht en focus. Doelen bereiken geven je een voldaan gevoel. Doelen stel je vanuit je kernwaarden. En je kernwaarden dat ben jij!

Kijk nog eens naar jouw doel en jouw subdoelen. Zijn jouw subdoelen in een week te behalen? Zo niet, hoe zou je dit op kunnen knippen om in kleine stapjes dit subdoel te halen?

Door wekelijks een doel te stellen voor die week, heb je een focus. Je hebt overzicht in wat je wel en niet moet plannen om dat doel te halen. Het werkt voor mij ontzettend fijn.

Bijvoorbeeld, als één van mijn subdoelen is; Het huis is opgeruimd. Dan kan een weekdoel zijn: mijn kledingkast is opgeruimd. Zo simpel kan het dus zijn. Door elke week een kleine stap te maken naar een subdoel, kun je je subdoel bereiken. Door ieder subdoel te bereiken, kun je je doel bereiken.

Klinkt super toch! Nu nog doen en dat kan jij!

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in. 

Downloads

Hoe ik het deed… 

Heel eerlijk. Voor mij klonk het alsof ik niets anders meer kon doen, toen ik doelen per week ging stellen. Maar de doelen die ik stel kunnen zo verschillen van grote dingen tot kleine dingen. 

Zo heb ik weleens het doel om bijvoorbeeld een middag met mijn oudste door te brengen. Dit heeft dan te maken met mijn subdoel: ik geniet van de kleine dingen. 

En soms zijn de doelen werkgerelateerd. Bijvoorbeeld 1 interview plaatsing bereiken. Dit heeft dan met mijn werkdoel; zichtbaar zijn te maken. En daar zijn wat meer verschillende taken voor nodig om dat te bereiken. 

Door elke week een klein doel te halen, kom ik steeds dichterbij mijn hoofddoel. Dit geeft mij richting en overzicht. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Hoe is dit voor jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *