fbpx

Les 4: Jouw kernwaarden 90 min

Jouw kernwaarden

Kernwaarden zijn belangrijk, want ze zijn de kern van jouw identiteit. Ze bepalen waar je prioriteiten liggen, wat je doet, je relaties en wie je bent. Als je omgeving of wat je doet niet aansluit bij je kernwaarden, dan kan dat voor een ontevreden gevoel of stress zorgen.

Je kernwaarden zijn een soort richtlijn voor je toekomstige gedrag. Als jouw kernwaarden duidelijk zijn, kun je in elke situatie reageren en handelen aan de hand van wie jij weet dat je bent. Het zal je helpen om gewenst gedrag te hebben in bijna alle situatie.

Ken je jouw kernwaarden? Dan heb je een duidelijker beeld van jezelf. Dat is niet alleen het beeld van wat anderen graag zouden willen of zien die je bent.

Kernwaarden geven je zelfvertrouwen. Als jij weet welke kernwaarden bij jou horen, dan weet jij wat jij wilt en hoe jij communiceert in bepaalde situaties.

We gaan kiezen!

Je hebt nu een aantal opdrachten gemaakt waarin je hebt nagedacht over jezelf en wat jou wel niet gelukkig en het gevoel van flow geeft.  In deze les ga je de 5 kernwaarden kiezen die bij jouw leven in flow passen, die bij jou als persoon passen.

Als jij deze les hebt gemaakt en jouw kernwaarden helder hebt, heb jij de leiding over welke keuzes voor jou het beste zijn. Je kunt ten alle tijden checken wanneer iets of een situatie niet overeenkomt met jouw kernwaarden. Het zijn waarden om na te leven, je bent jouw kernwaarden!

Hoe doe je dat nou? Dit kan je doen door middel van 5 stappen die je kunt vinden in het werkboek. Starten maar, download het werkboek en maak de opdrachten.

 

Tijd voor actie

Aan de slag, je gaat op zoek naar jouw kernwaarden!

Downloads

Your turn!

4 Reacties

 1. Sanne Gademan

  Mijn kernwaarden hebben vooral te maken met rust en stabiliteit. Maar ook enthousiasme vind ik belangrijk. Ik doe heel veel dingen op basis van gevoel en vind dit erg belangrijk maar ook puur en echt.

  Antwoord
  • Angela

   Dus rust, stabiliteit, puurheid, echtheid, enthousiasme? Mooi zeg!

   Antwoord
 2. Elain Slagter

  veel dingen die ik doe hebben te maken met verbinden, met mensen, dieren maar ook taken. Kernwaarde verbinden is erg belangrijk voor mij!

  Antwoord
  • Angela

   Super mooi om dat te zien! Wat zou je ermee kunnen doen?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[wpc_button]