fbpx

Les 5 – Alles wat je aandacht geeft zal groeien 15 min

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

In de vorige les heb je geleerd hoe je jouw gedachten kunt ombuigen, zodat je er een, voor jou, beter gevoel en gedrag bij krijgt. Blijf dit écht oefenen.

In deze les ga je weer aandacht geven aan positiviteit. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. We gaan aan de slag met positieve affirmaties. Ook voor deze les geldt, maak het huiswerk om het je helemaal eigen te maken.

Positieve affirmaties zijn korte, krachtige zinnen. Door deze regelmatig te herhalen, programmeer je je onbewuste op een positieve manier. Ook al geloof je de eerste tien keer nog niets van wat je zegt met positieve affirmaties, blijf dit doen. Je geeft je brein nieuwe gedachten en uiteindelijk zal je brein dit ook geloven en overnemen.

Positieve affirmaties zorgen voor vertrouwen, geloof en positiviteit. Dit zijn de belangrijkste dingen in je leven waarmee je obstakels makkelijker kunt nemen.

Je hebt tijdens Uit de Chaos, in de Flow waarschijnlijk wel meerdere malen ontdekt dat je vaak tegen jezelf praat. Dus waarom dan niet op een positieve manier. Mijn tip, ga dit echt trainen!

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed… 

Het is wat vreemd, althans dat vond ik, om iedere dag zoiets tegen jezelf te zeggen. Maar het werkte voor mij heel fijn. Ik heb in post-its mijn affirmatie op mijn spiegel gehangen. Iedere dag als ik mijn kleren pakte, zag ik mijn affirmatie en zei ik hem hardop.

Ik had vaak de neiging (en nog steeds weleens) om alles wat ik kon en deed te bekijken met ‘dat moet beter’. Wat mij een heel onrustig gevoel gaf. Door ‘ik ben trots op mezelf’ elke dag tegen mezelf te zeggen én te zien, ben ik mijn acties, prestaties en handelingen op een andere manier gaan bekijken. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Wat is jouw positieve affirmatie?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *