fbpx

Les 6 – Jouw werkdag 60 min

Jouw werkdag

Deze les gaat volledig over jouw werkdag. Als je hier geen behoefte aan hebt, dan kun je deze les uiteraard overslaan. Echter kun je de onderdelen uit deze les ook goed in je privé leven toepassen.

Mijn werkdagen zien er nu anders uit omdat ik andere taken heb, maar hoe ik het aanpak blijft precies hetzelfde. Ik ga jullie meenemen om jullie werkdag zo efficiënt mogelijk te maken.

Herken je dat gevoel dat als je naar huis gaat en het idee hebt dat je to-do lijst op je werk alleen maar groter is geworden? Geen fijn gevoel. Je weet dat je de volgende werkdag weer meer erbij krijgt en zo komt er geen eind aan. Overzicht, structuur en grenzen stellen is ontzettend belangrijk om niet straks thuis te komen zitten met een burn-out.

Nu heb je de afgelopen lessen al veel geleerd over deze verschillende onderwerpen en nu gaan we kijken naar jouw werkdag.

Tijd voor actie

Aan de slag! Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in. 

Downloads

Hoe ik het deed… 

Ik werk nu natuurlijk voor mezelf, maar des te belangrijker is dat ik mijn werkdag goed indeel. Het is heel makkelijk om even iets anders te gaan doen als je een praktijk aan huis hebt en even geen cliënten in je praktijk hebt. 

Mijn ideale werkdag is vroeg in de ochtend beginnen en eerst de vervelende klussen te doen. Dan zijn deze klaar om afgevinkt te worden en dat geeft al energie en een voldaan gevoel. Daar hoef ik de rest van de dag niet meer naar te kijken. 

Mail plan ik in voor einde van de dag, zodat ik mijn mail niet laat bepalen wat ik die dag allemaal ‘moet’ doen. Ik werk dus echt vanuit mijn eigen planning en to-do lijst. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Hoe is dit voor jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *