fbpx

Les 1: Wat wil je niet meer? 30 min

Wat wil je niet meer?

Om een verandering door te maken is het belangrijk om te weten wat je echt niet meer wil. Misschien weet je het al wel, maar door het uitgebreid op papier te zetten zul je merken dat je je er nog bewuster van zult worden.

Hoe ziet jouw leven er momenteel uit? Waar word je niet blij van?

Besef je dat je niet bij nul begint. Vaak ben je al halverwege de berg die je aan het beklimmen bent. Terwijl je zelf nu misschien nog denkt dat je helemaal onderaan staat. Het is dus belangrijk om te weten waar je nu staat.

L. Michael Hall, Amerikaanse cognitief psycholoog en NLP/Neurosemantiek trainer, heeft onderzoek gedaan naar mensen, die uit zichzelf (dus zonder professionele hulp) een belangrijke verandering in hun leven succesvol hebben behaald. Hij heeft van al deze veranderingen de achterliggende structuur in kaart gebracht. 

Wat bleek, iedereen doorliep dezelfde 8 stappen om een succesvolle verandering door te maken.

Al deze stappen komen voor in Uit de Chaos, in de Flow en vandaag start je met stap 1. Wat wil je niet meer, wat wil je vermijden?

Waar wil je liever bij weg? En waar ben je echt klaar mee?

 

Let op: Dit kan een confronterende les zijn, die je misschien niet met heel veel plezier doet. Dat is niet erg. Het is hard werken om iets te veranderen. Besef dat dit je eerste stap is. Je staat nu aan het begin van jouw pad van geleefd worden naar leven. Hou dit in je achterhoofd. Wees eerlijk tegen jezelf tijdens het maken van deze les, alleen dan kun je stappen maken. 

 

Tijd voor actie

Geef antwoord op de vragen in het werkboek.

Downloads

Hoe ik het deed…

Elke nacht tot 1 uur ‘s nachts doorwerken. Afspraken afzeggen omdat ik te moe was. Mopperen op de kinderen om dat ik mezelf aan het haasten was van de ene afspraak naar de andere. Dat is wat ik niet meer wilde. Daarnaast zat ik zelf niet lekker in mijn vel en dat was aan alles te merken. Toen ik eenmaal wist wat ik niet meer wilde, was het tijd om stappen te ondernemen.

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Your turn!

1 Reactie

  1. Sanne Gademan

    |Ik wil niet meer áltijd betrokken zijn bij mijn werk. Ik werk natuurlijk met mensen en dit blijft 24/7 aan staan. Op het moment dat ik appjes/mailtjes/belletjes krijg wil ik hier meteen iets mee doen, ook buiten ‘werktijd’. Als ik er niets mee kan doen dan blijft het in mijn hoofd rondsproken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[wpc_button]