fbpx

Module 5 – Jouw mindset

w

Jouw mindset

Wauw! Kijk eens even naar hoe ver je al bent gekomen. Wat je allemaal hebt gedaan. Je hebt dé keuze gemaakt om te veranderen.

Natuurlijk zou ik je nu wat tips en tools kunnen geven, maar je mindset is misschien wel het allerbelangrijkste. Als ik je nu alleen tips & tools geef, dan ben je over een tijdje weer terug bij af. Dus we gaan in deze module aan de slag met jouw mindset.

We gaan kijken wat er allemaal in jouw hoofd speelt en we gaan DOEN! We gaan trainen en oefenen om een nieuwe mindset, nieuwe manier van denken te creëeren, waar je altijd iets aan zult hebben.

Wat ook fijn is, dit kan je op alles toepassen. Dus niet alleen op het feit dat je graag meer rust, overzicht en structuur wil, maar in principe op alle vlakken waarin je merkt dat je gedachten het overnemen.

Deze module zal een mix zijn van theorie, opdrachten en vooral veel oefenen. Ik zal je dan ook regelmatig de opdracht geven om een aantal dagen te oefenen. Doe dit ook echt, dan zal er ook echt iets veranderen in jouw mindset. Het is dus écht aan jou om aan de slag te gaan!

Aan de slag! Zet ‘m op! Ik ben trots op jou!

Let op: Je kan enige weerstand voelen tijdens het maken van de opdrachten m.b.t. je mindset. Dat is heel normaal, want jouw denken bestaat al heel lang op deze manier. Dus je kunt ongemakkelijke gevoelens krijgen, laat die er maar zijn. Als je denkt, ik heb geen zin in deze oefening, doe hem dan juist alsnog. Je loopt namelijk tegen je eigen weerstand op en dan blijft je mindset zoals het nu is.

Neem dus uitgebreid de tijd om te oefenen en te blijven oefenen.

Les 1: Jouw irrationele gedachten

In deze les gaan we nog even kort stil staan bij jouw irrationele gedachten. Gedachten die niet op feiten of logica zijn gebaseerd.

60 min.

Les 2: Afstand nemen van jouw gedachten

Gedachten zijn slechts gedachten. Ze komen en ze gaan. Door ze op een afstand te bekijken, kun je ze ook op een andere manier bekijken. 

60 min.

Les 3: Jij bent de chauffeur

Een mooie metafoor om je even heel bewust van te worden. Jij bent de chauffeur!

15 min.

Les 4: Jouw gedachten ombuigen

Aan de slag! We gaan jouw mindset veranderen, in hoeverre deze door alle lessen die je hebt gevolgd, nog niet verandert is. Een perfect hulpmiddel, als je hem maar blijft oefenen!

60 min.

Les 5: Alles wat je aandacht geeft zal groeien

In deze les ga je nóg meer aandacht geven al het positieve! 

15 min.

E

Les 6: Jouw reflectie

Even stilstaan bij wat je deze module allemaal hebt geleerd.

30 min.

Heb je vragen over deze module?