fbpx

Les 5: Jouw doel 60 min

Jouw doel

Je weet nu wat je niet meer wil, je weet wat je wel wil. Je weet wat jouw kernwaarden zijn.

Nu is het tijd om jouw doel te formuleren. Wat wil je eigenlijk bereiken en hoe ziet dat eruit?

Tips om jouw doel op te stellen

Een aantal tips voor het opstellen van jouw doel:

 • Doe alsof je doel al bereikt is. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het werkt het beste om te formuleren als je doel al bereikt is.  Probeer het maar eens uit. Bijvoorbeeld: ‘ik wil graag meer rust in mijn leven’ of ‘ik heb meer rust in mijn leven’.
 • Geloof in je doel! Je stelt deze niet voor niets op. Als je hem zelf direct gaat ontkrachten, dan heeft het niet zoveel zin om dit doel op te schrijven.
 • Formuleer je doel positief. Gebruik het woordje ‘niet’ absoluut niet. Dus niet ‘ik wil niet meer piekeren’ maar ‘ik heb meer rust in mijn hoofd’
 • Maak jouw doel SMART. Zorg dat jouw doel Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden is.

Aan de slag! Vind je dit lastig? Schakel dan je coachingsessie in om je doel helder te krijgen. Jouw doel is belangrijk, dit is waar je naar toe wilt werken. Het is dus belangrijk dat dit doel helder is. 

Wil je daar hulp bij, laat het mij weten! 

Tijd voor actie

Download het werkboek van deze les en vul de opdrachten in.

Downloads

Hoe ik het deed…

Ik vond het destijds ontzettend lastig om een doel op te stellen. Want bij ieder doel kwam er wel weer een stemmetje voorbij die zei; dat kan jij niet, dat lukt toch niet. Met de juiste vragen kwam ik bij het juiste doel en inmiddels heb ik meerdere doelen gesteld en gehaald. 

Angela van Dinther

Coach & Psychodynamisch therapeut, Gelukkig jezelf

Your turn!

2 Reacties

 1. Sanne Gademan

  Mijn doel:
  Ik doe dingen waar ik ZELF op dat moment zin in heb!

  Antwoord
  • Angela

   Lijkt mij een heel mooi doel! Vraag je nog wel af, doe je altijd dingen waar je zelf zin in hebt. Of om welke momenten gaat dit precies?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[wpc_button]